Elaboració

Aboca l’oli sobre la paella i encén el foc. Una vegada l’oli estiga calent, afegeix el conill i el pollastre i sofregeix-los fins que adquirisquen un color daurat. Recorda pegar-li voltes a les peces de carn perquè es dauren uniformement. A continuació tira les verdures i ofega-les. Ara aboca la tomaca ratllada i sofregeix-la de la mateixa manera, removent constantment.

Ara és el torn del pebre roig. Afegeix-lo i remou-lo tan sols un instant, de seguida has d’abocar l’aigua fins l’altura de les anses de la paella per a evitar que es creme.
Afegeix el safrà, el romer i la sal. Una vegada que l’aigua trenque a bollir, deixa-la uns 5 minuts en ebullició amb foc viu. A continuació baixa a foc mitjà i deixa-la coure entre 20 i 30 minuts.

Aviva el foc i afegeix l’arròs. La forma tradicional de abocar-lo és fent una creu en l’aigua que està bollint i repartir-lo de manera uniforme per la superfície del recipient. Aprofita ara per a tastar i rectificar de sal.

Mantin el foc fort durant uns 10 minuts i redueix el foc a la meitat durant un temps semblant fins que l’arròs quede al punt de cocció.

Bon profit!

Aquesta recepta és típica del Camp de Túria i L’Horta. Si vols conèixer altres versions de l’autèntica Paella Valenciana visita el projecte “Sis receptes d’un plat únic”.