Elaboració

Talla el llamàntol en rodanxes, separa els caps, retira’ls el coral i reserva-ho tot.

Per al caldo de llamàntol, pela i llava les verdures. Posa-les a sofregir amb una mica d’oli d’oliva. Quan estiguen daurades, afegeix els caps de llamàntol trossejats. Deixa que es dauren i agrega el brandi. Espera que s’evapore l’alcohol per a afegir el caldo de peix. Deixa bollir durant 30 minuts, cola el caldo i reserva’l.

Pica el safrà en un morter i afegeix-li les ametles, daurades prèviament en una paella amb una mica d’oli. Segueix picant i incorpora el coral del llamàntol. Pica-ho tot fins que quede una pasta i reserva.

Daura els trossos de llamàntol amb una mica de sal en una paella. Retira’ls. Pela la ceba i els alls i sofregeix-los en la mateixa paella amb una mica d’oli d’oliva. Quan estiguen daurats afegeix l’arròs i la salsa romesco i sofregeix-ho tot junt durant uns minuts. A continuació afegeix el caldo del llamàntol i deixa coure durant 10 min. Incorpora els llamàntols i la picada de safrà i deixa coure altres 8-10 min. Has de deixar l’arròs una mica caldós. Ara posa’l a punt de sal, retira’l del foc i deixa que repose 3 minuts.

Col·loca l’arròs en un plat fondo, reparteix els trossos de llamàntol i empolvora una mica de julivert picat.

Bon profit!