Elaboració

Fes el sofregit amb la ceba i els alls picats. Afegeix les tomaques pelades, sense llavors i tallades en daus. Deixa sofregir el conjunt fins que s’evapore l’aigua. Agrega unes fulles d’alfàbega picades i 1 cc de sucre. Caramelitza i posa a punt de sal.

En una olla amb una gota d’oli, sofregeix l’arròs durant un parell de minuts.

A continuació, afegeix el sofregit de tomaca i el caldo a poc a poc durant 10 minuts. Incorpora ara les tomaques seques ben escorreguts i deixa bollir durant 8-9 min més. Agrega més caldo i remou amb regularitat però sense excés.

Posa a punt de sal i afegeix un parell de cullerades d’oli d’oliva verge.

Serveix l’arròs en els plats i sobre ell una xicoteta amanida d’herbes (alfàbega, cebollí, cerfull, ruca, canonges…) barrejada amb unes làmines fines de formatge parmesà. Procura repartir les tomaques seques, perquè el seu sabor és prou intens. I si ho desitges, pots triturar unes fulles d’alfàbega amb oli d’oliva per a regar el conjunt.

Bon profit!