Elaboració

Un bon caldo és fonamental per a aconseguir un bon arròs a banda i per a la seua elaboració necessitaràs 750g de peix variat (crancs, caps de peix, xicotets peixos de roca, etc.).

En una olla amb aigua cou amb una mica de sal i durant 20 minuts aproximadament, tot el peix, el llorer i la ceba pelada i tallada. Cola-ho i reserva el caldo i el rap.

Ara posa la Paella al foc, aboca l’oli i quan estiga calent afegeix la tomaca ratllada, el pebre roig i les anelles de calamar. Remou i deixa sofregir entre 3 i 4 minuts.

Anem amb l’arròs. Afegeix-lo i mescla-ho bé. En sofregir-lo amb la sal estàs endurint el gra, impedint així que s’òbriga. A continuació, aboca 1,5 litres del caldo calent. Tasta el seu punt de sal i deixa coure 5 minuts a foc fort. Redueix el foc a la meitat i mantin-lo altres 15 minuts, fins que l’arròs quede al punt. Afegeix el rap 2 minuts abans de finalitzar la cocció.

Bon profit!