Elaboració

Dessala les cocotxes en aigua dins de la nevera durant 24 hores, canviant-les l’aigua 3 vegades. Escorre-les i reserva-les.

Pela els alls i posa l’oli en una cassola al foc. Una vegada calenta, introdueix els alls i quan estiguen daurats, trau-los i retira la cassola del foc. Posa les cocotxes i torna a col·locar la cassola en el foc al mínim. Passats uns 5 minuts, pega’ls la volta i cuina fins que les cocotxes estiguen daurades i perden la seua duresa.

Retira les cocotxes i espera a que es refrede una mica l’oli amb el suc que ha quedat. Lliga-ho amb l’ajuda d’una vareta fins que lligue com una maionesa pil-pil. A continuació, reserva a la calor perquè no es deslligue, però sense calfar-ho del tot.

En una altra cassola, posa a ofegar els ceballots i les pebreres picats en daus xicotets a foc suau. Quan estiga blanet, afegeix l’arròs i ofega-ho tot.

Agrega el vi blanc i deixa que reduïsca quasi a sec; incorpora el caldo de peix i deixa cuinar a foc suau durant uns 16-17 minuts.

Ara incorpora la meitat de les cocotxes amb la meitat del seu pil-pil a l’arròs, deixa bollir 2 minuts més i retira del foc. Serveix l’arròs ajudant-te d’un motle circular i afegeix part del pil-pil i de les cocotxes restants per damunt. Finalment, per a decorar, empolvora amb julivert picat.

Bon profit!