S. VIII

València és el bressol del cultiu arrosser a Espanya.
En el segle VIII els àrabs van introduir aquest cereal en aquestos terrenys pantanosos i pròxims a naixements d’aigua, que reuneixen les característiques idònies per al cultiu de l’arròs. Ja en aquells dies, als camps de l’Albufera, lluïen bells arrossars que podien albirar-se a una llegua dels pobles. Aquestes terres treballades i acaronades durant segles són el llegat de les grans civilitzacions.

1965

En 1965 els germans Ballester funden La Fallera per a seguir la tradició lligada a aquestos orígens i oferir als valencians l’arròs de sempre, l’arròs de les nostres llars.
El nom de la Fallera es deu al suggeriment d’un dels seus treballadors i vincula la marca amb la seua terra, les seues tradicions, costums i festes populars. Des dels seus inicis ha estat prop de la seua gent, participant de les seues reunions festives i familiars. La Fallera sempre ha sigut una marca molt d’ací, preocupada i interessada pel que ens preocupa i interessa ací.

1975

Al principi la seu social i la indústria se situen a Benifaió (València). I en 1975 es crea una segona indústria en Villafranco del Guadalquivir (Sevilla) amb la finalitat d’atendre la demanda d’arròs llarg.

1992

La Fallera passa a formar part del Grupo Herba en 1992 i la indústria es trasllada a Silla (València), on la família Ballester encara roman en l’òrbita de la companyia aportant la seua experiència personal i professional al grup.

1998

En 1998 La Fallera obté la certificació de la ISO 9002/2000 i a l’any següent compta amb la garantia que atorga el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Arròs de València, sent una de les empreses pioneres en la seua fundació. És llavors quan comença a oferir arròs especial per a paella amb Denominació d’Origen.

Avui

Avui dia, La Fallera manté el seu compromís total amb la tradició cultural i arrossera del poble valencià. I col·labora amb l’associació sense ànim de lucre Wikipaella en el coneixement i reconeixement de les autèntiques Paelles.
Però l’objectiu primordial de la Fallera sempre ha sigut i serà oferir a la seua gent la màxima qualitat, mitjançant un acurat cultiu desenvolupat en les terres valencianes més fèrtils, amb la tecnologia més avançada, les varietats més prestigioses i un minuciós procés de selecció “gra a gra”. Així com crear productes que s’adapten a les noves necessitats, incorporant noves varietats d’arrossos i caldos amb el pas dels anys.
Per a la Fallera és un honor ser una de les empreses amb més tradició del sector i la marca capdavantera a la Comunitat Valenciana. L’arròs preferit pels valencians, els experts espanyols en arròs.