Elaboració

El primer és fer una salsa de nyores. Per a açò, sofregeix en una paella les nyores, el safrà, una cullerada de pebre roig, la dent d’all i les tomaques. Tot molt picadet. I reserva’ls.

Talla i pica la ceba, la pebrera i l’all. A continuació, sofregeix en la paella la verdura juntament amb les faves. Quan estiga tot blanet, agrega l’arròs i salta les verdures amb l’arròs. A continuació afegeix la salsa de nyores i la tinta del calamar. Ara incorpora el calamar trossejat, els gambots, les cloïsses i ofega-ho tot amb l’arròs.

Bull el caldo de peix i ves afegint-lo a poc a poc a l’arròs, a foc fort durant els 5 primers minuts i altres 15 minuts a foc baix. Com saps, la intensitat del foc correcta és vital per a una bona cocció.

En l’últim moment, incorpora les clòtxines i deixa la paella al foc fins que es consumisca el caldo i l’arròs estiga al punt.

Per a rematar, serveix l’arròs en un plat i corona’l amb un gambot per damunt.

Bon profit!